Командването на иранската полиция предупреди, че нейните структури ще се противопоставят

...
Командването на иранската полиция предупреди, че нейните структури ще се противопоставят
Коментари Харесай

Иран: Ще се противопоставим на протестиращите с цялата си сила

Командването на иранската полиция предизвести, че нейните структури ще се опълчват " с цялата си мощ " на стачкуващите, които стачкуват от 12 дни поради гибелта на млада жена, задържана от нравствената полиция, съобщи Франс прес.

" Днес враговете на Ислямска република Иран и някои участници в размириците се стремят да нарушат реда и сигурността на нацията, употребявайки всевъзможни предлози ", се споделя в изказване на командването на полицията.

" Полицията ще се опълчи с цялата си мощ на заговорите на контрареволюционери и враждебни детайли и ще работи твърдо против тези, които нарушават публичния ред и сигурността в цялата страна “, се добавя в изказването, представено от организация Фарс.

Протестите се организират всяка вечер от 16 септември, когато 22-годишната иранка Махса Амини умря в болница - три дни откакто била задържана в Техеран за нарушение на строгите правила за облеклото на иранските дами, които би трябвало да покриват косата си на обществено място.

По последни данни, предоставени през вчерашния ден от организация Фарс, " около 60 души са били убити " от 16 септември до момента. Полицията заяви за 10 починали свои чиновници. Не е ясно дали те са измежду 60-те убити, за които заяви организация Фарс.

Повече от 1200 стачкуващи са арестувани от 16 септември до момента, сочат данни на управляващите от през вчерашния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР